The Squires Landing

 

Australia’s convict history and striking natural beauty are expressed through the use of locally sourced Australian hardwood and a wild, free landscaping approach.

Panoramic views are preserved in the forecourt, framed by the undulating rhythm of low lying planters; whilst a more intimate, trailing landscape is suspended over the western deck. Clusters of pots provide moments of contrast and lushness, giving the entrance areas a welcoming air.

The bright green and blue-grey colour palette is paired with light concrete finishes to create a textured, refined scheme for the sunny forecourt. This contrasts with the deeper, more vibrant greens of the shade plants, trailing from the hand made solid Spotted Gum planters, against a backdrop of timber screening and furniture.

Client James Squire + Mantle Group

Site Overseas Passenger Terminal, Circular Quay, NSW

Collaborators Xenia Construction, Collins and Turner Architects

< BACK TO PROJECTS